tisdag 27 mars 2012

Förbjudna molnmagar

Igår morse gosade matte med Frank och riktigt borrade in ansiktet i hans molnmage, det hör till det bästa matte vet (och Frank har oftast inget emot det)!


Frank med molnmagen


Medan matte njöt av att få känna på den underbart mjuka magen så tänkte hon på hur det var i början när vi flyttat hem, då var det kraftigt bitstraff på att över huvudtaget tänka på Franks mage. Faktiskt var det så att på katthemmet, där vi bodde i ett halvår, kunde man ännu inte lyfta Frank utan att han blev hysterisk, så det har det tränats på under åren vi har bott hemma och nu är det inga som helst problem att lyfta honom eller gå omkring med honom i famnen.

Lika lite som man kunde lyfta Frank kunde man hålla fast honom och klippa klorna på honom, ja ni känner ju till att Frank "nöjesbiter", men om han i början blivit fasthållen och dessutom kloklippt tror jag att det som hade varit kvar av mattes hand hade fått amputeras, så det första året blev Frank faktiskt sövd när han skulle få klorna klippta (numera har matte och Frank lärt sig att komma ganska bra överens om det där som tur är. Det betyder att matte klipper snabbt för att slippa bli allt för hårt biten och Frank spjärnar emot och försöker dra tillbaka tassen så fort han kan. Det går bättre och bättre för varje gång. Att godisutdelning alltid sker efteråt behövs kanske inte nämnas (till både matte och katt!)).






När Frank sövdes första gången hade våra tvåbeningar varken sett döda eller sövda katter, så det blev en jamarchock! Både matte och lillhusse grät så att tårarna sprutade när de lyfte ut den lealösa kroppen ur transportburen och höll honom, hela Franks mjuka mage blev alldeles blöt i mattes famn... De var så rädda för att han aldrig mer skulle vakna och varje gång de ens tänkte på det de där timmarna tills Frank var sig själv igen sprutade tårarna! Jag visste ju så klart att Frank inte hade gått till Skaparkatten, det skulle han aldrig göra utan att säga till mig, men jag nosade på honom och även jag tyckte att det var jobbigt att Frank inte rörde sig det minsta.





Man får väl säga att vår dåvarande husse var lite mindre blödig, för han tyckte att vi helt enkelt skulle lägga ner sovande Frank på några handdukar (ifall han skulle kräkas eller kissa) i sin fåtölj så att han fick ro och det var då matte gjorde det där förbjudna...





Matte hade drömt om den där underbara molnmagen och längtat efter att få röra den, så både matte och lillhusse kände försiktigt på allt det vita. Men så frågade matte lillhusse om de inte skulle passa på att sticka in ansiktet och gosa med magen när nu Frank inte kunde säga ifrån, men det sa lillhusse, som då bara var 12 år, bestämt att det skulle de INTE göra, för det skulle Frank inte vilja!

Men matte kunde inte hålla sig, utan stack snabbt in ansiktet och gosade runt, och det tänkte hon på igår morse när hon nu faktiskt FÅR göra så. Lite skäms hon fortfarande för att hon struntade i att Frank inte skulle ha tyckt om att få magen gosad med, men matte tröstar sig med att han ju gör det nu och därför nog har förlåtit henne! :)

16 kommentarer:

  1. Våra magar är ett känsligt område.
    Nu för tiden kan husse få klappa lite, men bara lite på våra magar.
    När vi inte gillar det markerar vi men klorna, men bara löst så husse förstår. :-)
    Att passa på när Frank var sövd tyckte vi var elakt. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min mage är också lite känslig, klappar man den för mycket riskerar man att få en baktass-spark! ;)

      Matte jamar att i jamförelse med våra tre första år i livet när vi levde instängda i ett rum med skit och döda kamrater överallt och gröt och smutsigt vatten att leva på, innan Örebro Katthem räddade oss för att polisen vägrade att gå in i sörjan och hämta oss 40 katter, så känner matte att hennes övergrepp, att i kärlek nosa en sövd Frank på magen, står sig ganska slätt.
      Hennes samvete är nästan lika vitt som molnmagen i jamförelse med de vidriga tvåbeningar som höll oss instängda... :/

      Nosbuffar

      Radera
  2. Jag älskar när matte gosar med min mage. Det är det bästa som finns :) Skorpan däremot aaaavskyr att bli gosad på magen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tihi, det där verkar vara väldigt olika för alla katter, men så är ju också magen vår känsligaste del! :)

      Nosbuffar

      Radera
  3. Alice10:07

    Wilma fullkomligt älskar maggos, jag gillar det också men bara på mina villkor. Men försöker matte röra min mage när jag inte gosar då jamar jag ifrån direkt. Småbrorsorna tycker det är ok med maggos.
    Matte hälsar att hon håller med om att Frank ser ut att ha en riktigt oemotståndlig gosmage.
    Tack för att ni kom på partyt förresten, jamars så kul vi hade! Lurrvar såg ut att ha jamarskoj med småkillarna också.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matte får njuta av att nosgosa med Wilmas mage då! :)

      Lurrvar tycker verkligen att småkillarna är kul att leka med och ser fram emot nästa gång!

      Nosbuffar

      Radera
  4. Det är supermysigt att ligga som en bäbis i husses famn och bli gosad med. Varje dag när husse och matte kommer hem från sina jobb kryper husse och jag ihop på golvet och gosar. Jag ligger på rygg och husse får gosa hur mycket som helst med min mage. KURRRRRR!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, att ha katt som bäbis i famnen tycker matte är underjamt! Det är dock bara lillfjanten som går med på det en kortare stund...

      Så mysigt ni har det! ♥

      Nosbuffar

      Radera
  5. Underbara bilder! Vilken fantastisk utveckling för Frank, jama om att tassa från skyggis till tryggis! Hans mage verkar som gjord för att gosa med - precis som en viss gråvit kattherres... :-)
    Härligt att ni har det så gott ihop nu <3
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frank har egentligen alltid varit en tryggis känns det som, men han har haft saker som han helt enkelt inte har gått med på, men det har efter tiden luckrats upp som tur är!

      Frasse är så stilig! ♥ Jam miss-tänker att hans mage är lika gosvänlig!

      Nosbuffar

      Radera
  6. Anonym15:36

    Vilka mysiga bilder på en gosmage. Måste jama att lillhusse verkar vara en ypperlig kattmänniska som har sådan respekt för våra åsikter och önskningar. Fast det är nog rätt självklart att matte blivit förlåten, vi katter är ju inte långsinta av oss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast egentligen ÄR bilderna inte mysiga, Frank är ju sövd... :/

      Det största felet med lillhusse är att han inte längre har lust att leka med oss, annars får han med beröm godkänt! ♥

      Vad skönt att du också tror att matte är förlåten! Det tror matte med, för idag kurrade Frank så att matte nästan blev döv när hon gosade med magen!

      Nosbuff

      Radera
  7. Absolut en gosig mage Frank! Det kan ju bli lite för mycket av det goda. Matte gosade min mage igår, lite för länge, så jag tog fast hennes hand med tassarna och bet lite för att markera. Hon fattade.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, ja så får man lov att göra ibland, så även Frank! För egen del är jag fortfarande lite känslig vad det gäller magen, speciellt neråt benen. Då kan jag bitas löst för att jama ifrån!

      Nosbuffar

      Radera
  8. Mysigt med maggos! Superfina bilder! Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gosa med mage är det bästa!! :D

      Nosbuffar

      Radera