torsdag 8 mars 2012

7800 kronor

Idag läser vi i tidningen om kvinnan som först försökte slå ihjäl sin katt, sedan strypa den och när inte heller det "lyckades" begravde hon den levande under ett gäng stenar. Som tur var var det några tvåbeningar som hörde skriken från katten och gick dit och tittade och hittade en sannolikt livrädd katt levande begravd.

Tidningarna berättar nu att kvinnan inte får fängelse eller liknande utan 60 dagars dagsböter a 130 kr, alltså kostar det sammanlagt 7800 kr att försöka misshandla sin katt till döds, en ynklig summa.

Kvinnan har angett att hon gjorde detta för att hon inte hade råd att avliva katten. Jag läser i kattentarerna under artikeln att det på Strömsholms djursjukhus kostar runt 2000 kr att avliva ett djur, och det anser vi här hemma är horribelt! Vi undrar om sprutorna faktiskt är så dyra eller om det helt enkelt har lagts på så mycket för att pengar ska tjänas och att folk ska tänka sig för innan de avlivar ett djur?

Man kan katturligtvis argumentera för att hon skulle ha lämnat katten till ett katthem, vilket är det klokaste, men om vi struntar i den möjligheten just nu, så är det ju inte klokt att det ska kosta en så hög summa pengar att tvåbeningar hellre väljer att försöka slå ihjäl sina djur själva! Den tvåbening vars katt är obotligt sjuk och som redan har sorgen att bära över att behöva avliva sitt djur, ska den tvåbeningen behöva ta lån för att ha råd att avliva djuret? Alla människor har ju inte flera tusen på bankkontot tyvärr... Vi inser mer och mer att ha förmånen att ha djur är för tvåbeningar med gott ställt.

Vi undrar, om kvinnan hade kunnat veta att det skulle kosta henne 7800 kr att bli påkommen med att levande begrava katten, om hon då hade föredragit att gå till veterinären och betala de ca 2000 kr det enligt artikelkattentarerna kostar att avliva ett djur eller om hon ändå hade tyckt att det var för dyrt?

Matte blev alltså upprörd både över att kvinnan slapp undan så billigt och att det är så dyrt att avliva djur att det driver tvåbeningar till kriminella handlingar... :/

I kattentarerna under artikeln kan man läsa att katten togs om hand av Djurskyddet Västerås Huskatten och numera heter Freja. Hon bor i ett nytt hem där hon är högt älskad och det är ju alldeles fantass-tiskt att det slutade så väl för katten! Men vi undrar ändå hur katten mår psykiskt efter att ha fått uppleva allt det där...

6 kommentarer:

  1. Att det skulle kosta 2000 för att avliva en katt verkar väldigt märkligt. Är det i så fall inkl kremering? Om den här personen hade ringt runt lite så hade hon nog hittat ganska många veterinärer som avlivar för lägre avgifter. Ännu bättre hade väl varit om hon ansträngt sig lite och försökt hitta ett annat hem för katten direkt. Tyvärr är det inte gratis att ha djur. Man måste nog inse det. Men att bete sig som den här människan är horribelt och straffet är ju löjligt lågt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas verkligen att det är billigare på andra ställen.
      Det är knappast ens något straff att prata om, 78oo kronor för att misshandla en katt på minst tre olika sätt... :(

      Radera
  2. USCH man blir mörkrädd hur vissa tvåbeningar gör mot sina djur :(:(
    Kan man inte ha kvar sitt djur så INTE ska det avlivas,bättre då att lämna katten på ngt katthem eller ngt liknande.
    Den summan är för låg, det borde var mycket högre straff.
    Tur att katten kom till ett människoälskande hem iaf.
    Undrar samma sak här, hur missen mår inom sig, efter vad den fått vara med om. Stackars kisse.

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får verkligen hoppas att kattens fortsatt liv kommer att bli som en dröm, inte en mardröm igen... :/

      NOsbuff

      Radera
  3. Fy jam så lissen man blir av att läsa sånt här , tur att man blir lite glad igen när man läser att katten fått ett nytt kärleksfullt hem !
    Tycker minsann att den där kärringen gått kunde fått fängelse minst ett par månader också förutom böterna !!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Minst ett par månaders fängelse, större böter och ett rejält kattbett är vad jag rekattemenderar! *stampar*

      Nosbuff

      Radera