torsdag 1 mars 2012

Klantmatte!

Matte är en klantskalle!

Igår kväll skrev hon med Nalle på min Catbook och då skrev Nalle nåt om lillfjanten, hon är ju väldigt förtjust i honom, och då föreslog matte utan att tänka efter det minsta att Nalle och Sören kan ju komma och hälsa på lillfjanten och MIG i helgen! :D

Då påminde Pumas matte om att hon skulle åka med Nalle till Örebro och fick hon också följa med? och det går ju så klart bra, fast de bara har träffats på bloggar tidigare. Matte har dessutom ett svagt minne av att hon har sagt till Klosterkatternas mattar att de kunde komma och hälsa på oss katter när de nu ändå var i stan eller om hon bara tänkte det, hon är så vimsig så hon minns inte!

Nu har det gått upp för henne att det måste ske en ganska intensiv städning här hemma! Dessutom tycker matte att det är en smula obehagligt att ta hem människor som inte känner henne så bra, de kan nämligen få en svår chock och tro att matte är galen när de kommer hit! :O  För några år sedan samlade matte nämligen mycket intensivt på Hello Kitty-saker. När vi bodde i förra lägenheten hade matte ALLA sina saker framme och de upptog en stor del av sovrummet, men när vi flyttade hit hade mattes intresse lagt sig lite och därför får nu bara gosedjuren vara framme, resten har matte så smått börjat göra sig av med och tills dess är sakerna infösta i säckar i garderoben.





När Wikkis matte och husse var här såg de mest roade och fascinerade ut, men de visste ju om mattes tidigare samlande och har dessutom fått en av mattes största Hello Kitty-gosedjur att ha som lott/auktionsvinst. Men för säkerhets skull berättar jam å mattes vägnar nu om någon hälsar på oss i helgen att mattes samling är STOR!

I övrigt är matte ganska normal!  ;)

18 kommentarer:

  1. Ingalill W20:20

    tror att det bor en samlare i många av oss! Själv har jag prydnadskatter i ett (ganska fullt, nej förresten, överfullt) vitrinskåp. Det är katter i alla möjliga material, glas, porslin, plast, gips, tenn mm mm. För att inte tala om böcker och filmer, så du ser, matte är inte ensam om tokerierna. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Efter att ha läst kattentarerna här under så tror jag det också! :D Det trodde jag inte!

      Det är skönt att det inte bara är min matte som är knäpp... ;)

      Nosbuff

      Radera
  2. Åhh finis, jag tycker inte alls att din matte ska skämmas över den. Hon ska vara stolt över att hon en gång lyckades samla så pass länge att samlingen blev stor. Det finns nog flera tvåbeningar som skulle vilja ha hennes samling, och säkert ännu fler som vill men inte vågar jama om det ;)

    Nosbuffar och Stöttning

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tihi, tror du?

      Matte funderade faktiskt en gång i tiden på om hon skulle starta ett Hello Kitty-museum!

      Nosbuff

      Radera
  3. Haha, då skulle hon se Mattes tidigare gosedjurs samling. Den upptog en hel egen hylla som Ghusse snickrat ihop. Nu så ligger de flesta i påsar uppe på vinden, väntandes på att Matte ska flytta till eget. Men några av dem sitter fortfarande på ryggstödet till vår soffa. Så min Matte kommer inte reagera nämnvärt på ngt samlande, utan antagligen bara prata på om sitt eget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad skönt att din matte inte kommer reageram fast jag tror inte rktigt på det! ;) Ingen har någonsin sett samlingen utan att reagera!

      Prata på om sitt eget låter för övrigt bra! ;)

      Ses i morrn!

      Radera
  4. Äh Linnsen vi har sett dom där Kittisarna på bild. Tror det var Linnsen som lagt ett litet visitkort där. Och inte blir vi chockade. Här ser det ut som nån kastat in en handgranat och det är dagens sanning. Har också en massa gosedjur fast utspridda i hela huset precis som mina pysselprojekt. Och det är ju Linnsen, Frank o Lurrvar vi skall träffa inte göra nåt Hemma hos Reportage så ställ du in städningen.
    Kramisar
    Nalle

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, hmm, det var ju en miss-il i nedersta hyllan i höstas, t.o.m matte blev chockad över min träffsäkerhet rakt in på katterna! Hon är dock mycket tacksam över att jag träffade grejor som var av plast som gick att göra rent, jag tror inte alls att hon hade uppskattat miss-ilen på nåra av gosedjuren... ;)

      Matte tycker om att komma hem till folk där handgranater har briserat, då slipper hon skämmas så själv!

      Ses imorrn!

      Radera
  5. Åh så kuligt att ni ska få en massa besök :)
    Säg till er matte att det är bättre med lite skit i hörnena än ett rent helvete :)
    Åh vem samlar inte på en massa av nånting ??!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det jamarspinnande!

      Vad samlar du på Kjelle Bus? Taggbollar? ;)

      Nosbuff

      Radera
  6. Här är matte oxå en *kattsamlare, *Fniss* hon har massor av kattböcker, en del kattflaskor/(Happycat) många, många kattvy kort, mjau.
    Tror att våra tvåbeningar tycker det är roligt att samla på bilder på oss katter.

    Tass tass
    matte kommer oxå på katt träffen på lördag säger hon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att alla dessa tvåbeningar som har kattbloggar går under epitetet Crazy Catladies (ja, hmm inte Max och Måns och Sippos husse då möjligtvis)! ;)

      Ses imorrn!

      Radera
  7. Alice23:12

    Jamarar som de andra, jag tror att alla våra hussar och mattar samlar på någonting. *viskar* Du skulle se mattes Fantomensamling.... Fast det är bara tidningar och inbundna album och det mesta är på vinden så de flesta lägger inte märke till dem.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tihi Alice, inte behöver du viska i det här sällskapet, det visar sig ju att alla samlar på saker i det här gänget!

      Tidningar verkar skönt att samla på, de är så platta och bra, men å andra sidan var mattes Kittysar väldigt enkla att flytta, bara att knöla ner allt i säckar och inget vägde de heller!

      Nosbuffar

      Radera
  8. Samlar, det gjorde matte med. På prydnadskatter, en liten kattong har hon skickat till Wikki's matte för aktioner.
    Dessutom är det jättekul med besök! Matte är lite avis faktiskt att ni ska få träffa så många bloggkatters människor.

    Om er matte vill göra sig av med en del saker föreslår vår matte att hon ska sälja sakerna på nån sajt, typ Tradera eller nåt och få lite pengar för dem. Det finns många som samlar på Hello Kitty som vill köpa sakerna.

    =^.^=

    Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jam, imorrn ska vi verkligen träffa många bloggkattvåbeningar (oj, vilket långt ord!)!

      Det var faktiskt så att mattes samlande började på Tradera, för att sedan börja inhandla saker från USA och då hade inte marknaden kommit igång i Sverige än, så matte kunde köpa två-tre saker av samma, ta en sjäv och sälja dyrt! På det sättet kunde matte samla ihop så mycket saker!

      Tyvärr är marknaden översållad av Kittysar nu och på Tradera verkar inte tvåbeningar bry sig om om det är oäkta skit (rent ut sagt) från Taiwan eller äkta Hello Kittysar från Sanrio, så därför vill folk oftast inte köpa, för mattes saker blir ju dyrare...

      Men hon har sålt en hel del på Tradera!

      Nosbuff

      Radera
  9. Hoppas matte får det trevligt. Det där med städning är inte så viktigt, tror att man som värd nog tänker mer på sådant än vad de som hälsar på gör.

    Matte kanske kan sälja de Hello Kitty hon inte vill ha på t.ex. på Tradera, tror det är fler som samlar på det. :)

    Nosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matte är lite skärrad, det kommer ju flera imorrn som matte inte har träffat, ex Måns och Max husse och Blogghjälpen m fl.

      Ang Kittysarna, se svaret till Smulan och Amanda!

      Nosbuff

      Radera