torsdag 1 mars 2012

Ögontjänare

Lurrvar, lillfjanten, är vad matte kallar en ögontjänare. Jag vet inte riktigt vad det betyder, men jag vet att han är en luring!

Eftersom lillfjanten äter speciellt njurtorrfoder så får han ju inte äta av Franks och mitt torrfoder och matte har därför lärt sig att ställa undan det så att han inte ska tjuväta. Lurrvar är nämligen fortfarande i det där hemlös-katt-stadiet att han äter allt han ser, som om han inte skulle få mer mat... :/

Frank och jag är alldeles förjamligt snälla katter och vi väntar snällt tills matte ställer fram mat åt oss, finns det ingen framme för tillfället så går vi och lägger oss och sover en stund. Detta gör att matte ibland blir orolig att vi ska svälta ihjäl, t.ex idag när hon ställde fram vår mat vid lunchtid och vi inte kom iallafall, vi var helt enkelt inte hungriga just då. Matte låter vår mat stå framme en stund så att vi ska få chans att gå och äta i lugn och ro och då kanske hon går och sätter sig vid datorn och då är hon redo att schasa undan lillfjanten om han försöker ta av vår mat.
Förutom att hon har en utmärkt hörsel så har hon dessutom gjort så att vår mat finns i porslinstallrikar och Lurrvars finns i en plastskål för då hör matte vilken mat som äts ifrån och om hon då hör knaperiknaperiknus från porslinsskålarna och inte har sett Frank eller mig gå förbi då vet hon att det är en liten fjant som har smugit förbi och då går hon och flyttar honom till sin egen mat!



Liten ögontjänare...



Ibland när matte har ställt fram våra matskålar har hon gått på kattlådan och då ser hon genast hur en liten grå skugga flyger förbi för att ta sig till köket och tjuväta allt vad han kan när matte inte kan ta honom. Det spelar ingen roll om matte ropar eller gör konstiga ljud, då blir han minsann inte det minsta rädd utan äter och äter av tjuvmaten!

Däremot när vi har kvällsmat så äter vi ju blötmat alla tre och då brukar även torrfodret stå framme eftersom matte och lillhusse är i köket. Lillfjanten har en rutin att han äter först av blötmaten länge och väl, sedan går han direkt och äter efterrätt i sin torrisskål och då minsann när matte och lillhusse sitter där, då är det inte tal om att äta av vår mat! Ögontjänare minsann! ;)





8 kommentarer:

  1. Verkar som Fjanten jobbat upp en viss taktik för att få mycket olika mat! Fin bild.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jepp, en väl utarbetad teknik har han! ;)

      Nosbuff

      Radera
  2. Ingalill W20:21

    tänk vad fort dom lär sig, dom små liven! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska Skaparkatten veta! ;)

      Nosbuff

      Radera
  3. Alice20:52

    *skrattar så morrisarna nästan trillar av*
    Heja Lurvar! De skall inte tro att de kan bestämma över oss... *fnissjam* Vadå ögontjänare - en klok katt jamar jag!
    Hmm, nu sitter matte igen och suckar över hur söööööt Lurvar är.... fast jag måste nog injama att han är bedårande....
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, lillfjanten verkar ingen bestämma över! ;)
      Nosbuff Linnsen

      Jag vet inte vad det är, men Lurrvis är så rasande söt att man nästan svimmar! För att inte tala om hur gulligt det är när han pratar! :D
      Kram matte

      Radera
  4. Snygg taktik du arbetat upp där Lurrvar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lillfjanten jobbar hårt för att få tjuväta av vår mat! ;)

      Nosbuff

      Radera